15-03-14

Portfolio - omschrijving

Wat zet je bij je werken? Een omschrijving is ook zoekbare tekst. Hou het kort, maar wel duidelijk. Een paar elementen die altijd slim zijn om erin te zetten:

COPYRIGHT
Het is verstandig om een watermerk op je werk te zetten, maar ook in tekst erbij. Beter een keer te veel dan te weinig. Helaas komt het maar al te vaak voor dat mensen niet door hebben dat ze je werk niet zomaar van je website mogen plukken. Een tekst zoals ‘©ankepanke.nl Graag niet mijn werk kopiĆ«ren, bewerken of gebruiken (digitaal of gedrukt) zonder mijn toestemming. Als je mijn werk deelt, altijd de naam erbij zetten. Dankjewel!' kan ze informeren (en demotiveren).

KLANTNAAM
Voor wie heb je het gemaakt? Indien van toepassing kun je ook een link naar de website erbij zetten, zodat mensen kunnen zien hoe je ontwerp gebruikt is. Heb je dit voor jezelf gemaakt, zet er dan ‘vrij werk’ bij.

DATUM
Dit hoeft niet per se, maar kan interessant zijn. Overweeg sowieso om alleen recent werk op je portfolio te zetten. Iets dat je 10 jaar geleden hebt gemaakt, ook al ben je er heel trots op, zou je misschien nu niet meer op dezelfde manier doen/maken.

PROCES/WENSEN
Omschrijf waar de klant naar op zoek was en hoe je dat toegepast hebt. Hou deze omschrijving kort en krachtig.

TECHNIEK
Indien van toepassing, zet erbij welke programma’s en/of materiaal je hebt gebruikt om het werk te maken. Zoals vector, photoshop effecten of karton, met de hand gesneden, enzovoorts.

Deze blogpost is onderdeel van een korte serie over portfolio’s. 
Wil je ze allemaal lezen? Klik hier (o.a. werken, taal en vormgeving).

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen