09-03-14

Portfolio - werken

Wat zet je op je portfolio? Hier zijn verschillende meningen over wat nou het beste is. Van maximaal 15 werken t/m alles wat je hebt en vooral je proces laten zien t/m je concentreren op één stijl. Ik heb in de afgelopen jaren meerdere versies uitgeprobeerd en wat ik nu heb kan over een tijdje ook weer veranderen. Dus eigenlijk is er niet per se één goede manier, je moet het voor jezelf beslissen. Sorry als dit niet helpt :)

MAXIMAAL 15 WERKEN
Voordelen kort maar krachtig, vooral grote bedrijven hebben niet veel tijd om uitgebreide portfolio’s te bekijken en zullen dit misschien ook niet doen als dit het geval is.
Nadelen heel beperkt en ontzettend lastig om te kiezen, welke 15 werken laat je zien?

ALLES WAT JE HEBT
Voordelen je hoeft geen keuzes te maken en laten zien dat je veel verschillende dingen kunt, een grote diversiteit aan opdrachten aan.
Nadelen afhankelijk van hoe divers je stijlen zijn, kan dit chaotisch overkomen.

VOORAL HET PROCES
Voordelen de klant kan zien hoe je werkt.
Nadelen veel klanten zijn vooral geïnteresseerd in het eindresultaat.

ÉÉN STIJL
Voordelen wat je laat zien trek je ook aan, dus als iemand iets specifieks zoekt, kunnen ze aan je portfolio zien dat je met vertrouwen bij jou terecht kunnen.
Nadelen een klant is niet helderziend, als je meer kunt en je laat dat niet zien, zullen ze ook niet daarvoor bij jou aankloppen. Je kunt evt. overkomen als een ‘one-trick pony’ (dat je maar 1 ding kan).

Deze blogpost is onderdeel van een korte serie over portfolio’s. 
Wil je ze allemaal lezen? Klik hier (o.a. werken, taal en vormgeving).

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen