03-01-15

Karakter ontwerp

Ik ontwerp karakters voor verschillende redenen. Voor een klant's project, een nieuw product of gewoon omdat ik er zin in heb. Op het einde van 2014 was ik een beetje 'bezorgd' dat ik geen voornemen had voor het volgende jaar, dus ik dacht hard na en besloot om (een deel van) mijn aandacht te focussen op editorial illustratie. Het staat al tijden op 'dat wil ik doen' lijstje, maar heb er nooit iets mee gedaan. Dus dat veranderde en vandaar dat ik een nieuw karakter nodig had. Mijn huidige werk is een beetje kinderlijk. Mijn meeste illustraties zijn kinderen/jonge mensen en dat is gewoon te beperkt. Natuurlijk ging ik eerst uitstellen, het voor me uitschuiven, maar gisteravond kon ik niet slapen, dus pakte ik pen en papier en begon te tekenen.
Mijn volgende stap zijn de emoties. Hoe ziet er ze er uit als ze blij, verdrietig, geïrriteerd, enzovoorts is?Vervolgens speel ik het hoe ze er voor de rest uitziet. Is is smal, breed, lang, kort? Hoe meer ik ermee bezig was, hoe mee ze tot leven kwam. Ik stel me voor dat ze een moeder is die parttime werkt, zodat ze er ook voor d'r kind(eren) kan zijn.Dit is normaal gesproken waar ik ophou en aan de slag ga met waarvoor ik het karakter heb ontworpen. Ik heb bijvoorbeeld deze stappen ook genomen voor Daily Anke. Maar ik ben niet alleen een karakter aan het ontwerpen, maar ik probeer een nieuwe stijl te ontwikkelen, dus ik ging verder met situatie schetsen (ik ben echt heel trots op de rennende en de mama met baby! Deze waren heel moeilijk -voor mij- om te maken).En als laatste, wilde ik allerlei soorten mensen tekenen. Verschillende etniciteiten, geslacht en leeftijd.


Ik ben heel blij met hoe ze zijn geworden en kan niet wachten om er illustraties mee te maken!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen